972439189 / 628887235 bsfarma@bsfarmafarmacia.com

Lunes a Sábado de 9:30 a 21h

FARMACIOLA D’ESTIU

FARMACIOLA D'ESTIU

Amb les vacances a punt de començar des de la farmàcia us volem recordar els productes bàsics que no poden faltar a la vostra farmaciola. Durant aquesta època ens desplacem a passar uns dies a la muntanya, a la platja o fins i tot fora del nostre país, per això és important preparar una farmaciola complerta.

Durant aquest any de pandèmia, recorda consulta les mesures COVID-19 i les restriccions de la zona a visitar.

INFOGRAFIA

Caiguda inesperada?

Els roll-on d’àrnica, s’han convertit en un imprescindible dins la bossa de qualsevol mare o pare. Es tracta de la barreta “màgica” capaç d’ajudar a calmar i reconfortar la pell dels nens i nenes després d’aquells cops inesperats, és per això que ha acabat convertint-se en el millor company d’aventures de la família.

Alguns exemples de situacions on podríem utilitzar el roll-on per ajudar a calmar el dolor i evitar la inflamació de la zona són: quan tenim marques en forma de blau, després d’un cop al cap, caigudes i cops a la resta del cos.

Però, quan parlem d’àrnica, a què ens referim exactament? Doncs estem parlant d’una planta que creix principalment en les zones centrals d’Europa i que és coneguda pel seus beneficis sobre la pell per a calmar-la, refrescar-la i reconfortar-la després de patir un cop. Les flors d’àrnica s’aprofiten per elaborar el gel que aplicarem directament sobre la zona del nostre cos on ha tingut lloc l’accident.

Recorda aplicar-lo quan no s’hagi produït una ferida oberta i acompanyar-lo amb gel per potencial l’efecte!

Si en el vostre cas s’ha produït ferida oberta, dins la farmaciola, sempre heu de tenir gasses estèrils, un antisèptic i crema antibiòtica. Amb això i unes tiretes o apòsits, ja podrem seguir gaudint sense preocupacions d’unes vacances merescudes.

 Medicació crònica ?

En cas de prendre medicació crònica, no podem oblidar-nos d’agafar-la en quantitats suficients per tota l’estada. Si l’estada és molt llarga i no hem pogut retirar medicació per tots els dies, hem de tenir en compte que en totes les comunitats autònomes de l’Estat Espanyol podrem retirar la medicació que tenim pautada, només ens farà falta el nostre DNI o Targeta Sanitària.

Si el lloc on viatjarem està situat fora d’Espanya, però dins de la Comunitat Europea, tenim l’opció de realitzar els tràmits per obtenir la Targeta Sanitaria Europea (TSE). La principal funció de la TSE és la d’acreditar el dret a rebre les prestacions sanitàries necessàries, des d’un punt de vista mèdic, durant una estada temporal dins el territori de l’espai Econòmic Europeu, Regne Unit o Suïssa.

Per a més informació sobre la TSE podeu consultar la següent web:

https://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=1021&langId=es

Per altra banda, hem de ser previsors i planejar on conservarem tots els medicaments durant les vacances, ja que necessiten un ambient sec i fresc i lluny de l’accés dels nens. Haurem de vigilar de no deixar-lo en llocs on les condicions ambientals poden alterar el producte, com podria ser l’interior d’un cotxe a l’estiu per les altes temperatures a les que pot arribar.

 Mosquits?

Per a algunes persones, l’arribada de l’estiu es converteix en l’inici de les picades de mosquit. Les picades dels mosquits, ens molesten perquè després de que extreguin la nostra sang ens deixen algunes substancies dins l’organisme. Aquestes, contenen anticoagulants i proteïnes que fan que el nostre cos reaccioni alliberant histamina, que és la substància causant de la picor i inflamació de la zona després del contacte amb el mosquit.

Després de notar que la sensació de picor, el millor que podem fer és buscar mètodes per calmar la zona. Alguns exemples dels productes que podríem utilitzar per aconseguir-ho són:

–    Roll-on Post picades de Pranarom: Els olis essencials d’espígol mascle, de camamilla romana, de katrafay, de menta de camp i d’herba remuguera a més de l’oli vegetal de calèndula sumen les seves virtuts calmants; en un roll-on, aquest gel és pràctic i fàcil de portar.

–      Roll-on Post picades Halley Pic Balsam, amb calèndula, àrnica, civada i àloe per alleujar les molèsties causades per picades d’insectes i contacte amb plantes.

       Fenistil roll-on és una emulsió antihistamínica amb propietats refrescants que ajuda a alleujar la picor de la pell causat per factors com les picades d’insectes, urticària, petites cremades superficials i petites cremades solars.

      Alergical Crema és un medicament antiinflamatori (associació de dos corticoesteroides) que s’utilitza sobre la pell per disminuir la inflamació, les reaccions al·lèrgiques i reaccions amb una multiplicació excessiva de les cèl·lules de la pell (hiperproliferació). Per tant, disminueix el enrogiment (eritema), l’acumulació de líquids (edema) i l’exsudat a la pell inflamada. També alleuja la picor, la cremor o el dolor.

Si pel contrari, ets dels que prefereixen utilitzar remeis naturals, algunes de les recomanacions que podem seguir són:

       Aplicar gel, el fred farà que la inflamació no vagi a més i la sensació que produeix és agradable. Es pot aplicar durant tant de temps com considerem necessari. També serà un bon aliat quan tinguem ganes de rascar-nos, ja que farà que cessin.

      Utilitzar àloe vera per calmar la pell, entre els principals beneficis d’aquesta planta destaca el seu efecte calmant sobre pells irritades, a més, se li atribueixen propietats antiinflamatòries.

       El vinagre és un antisèptic natural que ajudarà a calmar la zona regulant el pH de la pell. L’ideal és aplicar-lo just després de la picada i no esperar.

     L’all i la ceba, són aliments amb propietats antisèptiques i antiinflamatòries, el que fa que quan els apliquem sobre la pell poden alleujar la inflamació de la zona i prevenir possibles infeccions.

 Quin és el teu protector solar ideal?

Depenent del destí de les nostres vacances, un dels punts més importants a tenir en compte, serà escollir el protector solar més adequat. Els rajos solars van variant en funció del país, de la latitud i de si estem prop de superfícies on es reflecteix la radiació UV, com l’aigua del mar. És molt important protegir la pell de manera correcta per a mantenir-la hidratada, sana i evitar el fotoenvelliment i l’aparició de taques, per això, a continuació et donem alguns consells per poder trobar el teu protector solar ideal.

–    Encara que anem a passar les vacances en una ciutat, la nostra pell està igualment exposada a la radiació solar. Per això, des de la farmàcia t’aconsellem un fotoprotector facial d’ús diari de textura lleugera, agradable i de ràpida absorció, que a la vegada protegeixi la pell de la contaminació de la ciutat i que no irriti els ulls. També hi ha l’opció d’escollir-lo amb un toc de color per aconseguir l’efecte bona cara.

UV-AGE DAILY de Vichy és un fotoprotector diari de rostre que proporciona molt alta protecció davant dels raigs UVB i UVA per prevenir els signes del fotoenvelliment facial com taques i arrugues i amb eficàcia antipol·lució. En una textura water fluid ultralleugera de ràpida absorció amb un acabat invisible mat sense traces blanques.

El fluid MAT PERFECT SPF 50+ d’Avène és una molt alta protecció solar de la cara per a pells sensibles normals a mixtes. Protecció d’ampli espectre UVB-UVA. Fotoestable. Toc sec i textura oil-free. Té dues presentacions, amb color i sense color.

REPASKIN Facial Tacte Seda SPF50+ de Sesderma, encara que és apte per a tot tipus de pells, sobretot si busques un acabat 100% transparent, com que és no comedogènic és ideal si tens la pell amb tendència acneica. També està disponible amb SPF30. A més de protegir gràcies als seus filtres químics, neutralitza l’acció dels radicals lliures per la seva formulació amb antioxidants i repara el dany de la teva pell gràcies als seus enzims reparadores. Disponible amb color i sense color.

–    Si planeges unes vacances relaxants en una zona remota, és probable que et passis el dia sota el sol i en remull. En aquest cas, et recomanem apostar per un solar amb certes característiques, com ara hidratant, revitalitzant i detoxificant, per a que ajudi a la pell a recuperar-se més fàcilment després de la oxidació causada pel sol. A més, també aconsellem un factor de protecció molt elevat, que sigui apte per a pells sensibles, resistent a l’aigua i que no tingui impacte sobre el medi ambient, així podràs banyar-te tranquil·lament el temps que et vingui de gust.

Recorda que segons quines latituds i longituds la intensitat de la radiació del sol pot variar. Per tant, és convenient informar-te de les condicions meteorològiques de la zona a la que tens previst passar les vacances.

–    Si ets dels que els hi agrada escapar de la ciutat a viure aventures a la muntanya serà clau per a tu trobar un fotoprotector amb un factor de protecció molt elevat, ja que hem de tenir en compte que quan l’altitud és elevada, la intensitat de les radiacions UV són majors. Com que segurament inclourem l’esport en el pla de vacances, també seria adequat buscar textures lleugeres, que s’absorbeixin ràpid i sense deixar residus grassos. I finalment, apostar per una protecció invisible que sigui resistent al suor i a l’aigua per superar els dies més calorosos ben protegits.

Un exemple de protector solar ideal per aquests casos és el Fotoprotector ISDIN Fusion Gel Sport 50+, el qual ofereix una agradable sensació de frescor sobre la pell que ajuda a equilibrar la temperatura corporal durant l’exercici (“cooling down effect“). A més ara compta amb la tecnologia Wet Skin, que permet aplicar fins i tot sobre pell mullada mantenint el factor de protecció sense deixar residu. Textura de còmoda aplicació, fàcil extensibilitat i ràpida absorció. En un pràctic envàs portable, no sensibilitzant i oil-Free. Testat dermatològicament i molt important una fórmula biodegradable.

Si el teu pla ideal consisteix en passar els dies estirat a la platja o practicant esport al mar , és important que recordis repetir l’aplicació de la protecció cada dues hores com a màxim o després de banyar-te, transpirar o eixugar-te amb la tovallola.

Per molt que utilitzem un protector solar adequat, el sol i l’aigua del mar fan que la pell es deshidrati, és per això que sempre hem de recordar aplicar-nos un bon after sun. D’aquesta manera aconseguirem calmar i recuperar la pell, reduint-ne la coïssor, la vermellor i rehidratant-la. També ens ajudarà a conservar el bronzejat durant més temps i a fer que quedi uniforme. El millor moment per aplicar-lo és després de la dutxa.

Serveix una crema hidratant normal com a after sun? No, perquè els productes hidraten i nodreixen la pell, però els after sun, a més a més, incorporen actius capaços de calmar i recuperar la pell, inclús poden portar substancies antiinflamatòries.

 Viatges fora d’Europa?

A l’hora de viatjar a països fora del nostre continent, hem de considerar el destí, l’època de l’any i el tipus de viatja a realitzar, per tal de prendre algunes mesures preventives. Existeixen diferents centres de referència dedicats a prevenció de malalties tropicals on indiquen les vacunes que estan recomanades per a viatgers, segons el destí al qual es dirigeixen, així com també la profilaxis de la malària i altres recomanacions generals que s’han de segur per evitar l’exposició a certes malalties. A més hauríem d’afegir a la farmaciola productes per desinfectar l’aigua.

En cas que en tornar tinguis algun símptoma o molèstia, consulta’l amb el teu metge habitual. 

FARMACIOLA D’ESTIU

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Vols fer-nos una consulta?