972439189 / 628887235 bsfarma@bsfarmafarmacia.com

Lunes a Sábado de 9:30 a 21h

COM UTILITZAR ELS ÓVULS VAGINALS

COM UTILITZAR ELS ÓVULS VAGINALS

Què són els òvuls vaginals?

Es tracta d’una preparació sòlida amb base d’oli vegetal de forma ovalada dissenyada especialment per a ser introduïda a la vagina.

Com actuen:

Un cop els òvuls han estat introduïts dins la cavitat vaginal, les condicions d’humitat i temperatura de la zona permeten la descomposició del comprimit. Aconseguint així, l’alliberament de les substàncies o principis actius continguts en el seu interior.

INFOGRAFIA

Tipus d’òvuls:

Els òvuls vaginals es poden classificar el dos grans grups principals: els medicaments i els probiòtics.

Quan parlem de medicaments, significa que la funció principal de l’òvul és la de tractar una infecció vaginal que haurà estat causada per algun fong o bacteri. En aquest cas, la substancia alliberada per l’òvul un cop desfet dins la vagina serà un principi actiu específic per a tractar el tipus de microorganismes que ha causat la infecció. No tots els òvuls vaginals medicamentosos serveixen per combatre les mateixes infeccions.

Per altra banda, els probiòtics són les bactèries vives beneficioses per la flora vaginal. Aquests microorganismes tant especials, parlem principalment dels lactobacils, tenen la funció de mantenir les condicions ambientals i de pH de la vagina. D’aquesta manera ens ajuden a evitar la proliferació de microorganismes patògens que puguin provocar infeccions.

Beneficis que ens aporten.

Són molts els beneficis de l’ús d’òvuls, tant per tractar infeccions ja existents com per prevenir-les amb l’ajuda dels probiòtics vaginals:

       Es tracta d’una forma farmacèutica que tracta a nivell local, per tant, els principis actius actuen directament en el focus de la infecció, sense afectar altres llocs com poden ser el tracte gastrointestinal o el torrent sanguini ja que s’evita que hi hagi de passar.

       Els efectes adversos que podrien aparèixer durant l’ús d’aquests comprimits són mínims.

–    La millora dels símptomes a tractar és gairebé immediata. Alguns d’aquests poden desaparèixer dins de les primeres 24 hores des de la seva administració, altres poden tardar algun dies més.

Consells d’utilització: 

Per a que un tractament sigui efectiu és molt important aplicar-lo correctament. Els passos a seguir per garantir el bon ús d’aquestes formes farmacèutiques són els indicats a continuació:

1.     Rentar-se molt bé les mans per tal de no contaminar el medi.

2.     Extreure l’òvul del seu envàs.

3.     Asseure’s o estirar-se amb les cames obertes i doblegades.

4.     Introduir l’òvul a la cavitat vaginal, ja sigui amb un aplicador o amb el dit índex, tant endins com sigui possible sense que produeixi molèsties. En el cas d’utilitzar aplicador, un cop estigui col·locat correctament s’haurà de pressionar l’èmbol per alliberar l’òvul del seu interior i seguidament retirar-lo amb suavitat. En el cas d’estar embarassada, no es podrà fer servir aplicador per col·locar-lo, haurem de fer-ho amb el dit índex.

5.     Cal tenir en compte, que després de la fusió dins de la vagina dels olis vegetals que constitueixen l’òvul pot ser que hi hagi pèrdues a través del conducte vaginal, per això és recomanable utilitzar una compresa per no tacar la roba i aplicar-lo just abans d’anar a dormir.

6.     Tornar a rentar-se les mans al finalitzar l’aplicació per evitar que quedin restes a la pell després de la manipulació de l’òvul vaginal.

Òvuls vaginals i menstruació

Cal tenir en compte, que els dies en que tenim la menstruació es pot alterar l’eficàcia del tractament amb òvuls vaginals, provocant una reducció del seu efecte. Tot hi això, el més important per garantir l’èxit del tractament és seguir al peu de la lletra les recomanacions del metge prescriptor, si aquestes inclouen seguir el tractament durant el període menstrual cal complir-ho. Però en el cas que sigui possible, si no hi ha necessitat de començar el tractament durant aquests dies, és recomanable esperar a que s’aturi el sagnat.

També cal destacar, que si estem realitzant tractament amb òvuls vaginals durant la menstruació no es poden utilitzar tampons, s’hauran de fer servir compreses.

Òvuls vaginals i relacions sexuals

L’eficàcia del tractament amb òvuls es pot veure lleugerament afectada pel fet de mantenir relacions sexuals si aquestes coincideixen en el temps, ja que les secrecions produïdes durant les relacions poden reduir la quantitat de principi actiu dins la vagina.

Per altra banda, l’eficàcia del mètode anticonceptiu també es pot veure afectada. Alguns dels òvuls vaginals poden produir una alteració de l’estructura molecular del preservatiu o del diafragma, causant així una gran disminució de la capacitat d’anticoncepció del mètode que estem utilitzant.

En el cas d’utilitzar el tractament amb òvuls per tal de combatre una infecció vaginal, l’ideal és evitar mantenir relacions sexuals per prevenir del contagi de la infecció a la nostra parella.

COM UTILITZAR ELS ÓVULS VAGINALS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Vols fer-nos una consulta?